DM i Star Trek 2005

© 2013 André Stæhr Kontakt
DM i Star Trek 2005 skulle vise sig at blive den sidste som vi var med til at arrangerer - og det skulle vise sig at blive det største og bedste DM i trekkies.dk’s historie. Der var ca. 130 deltager på selve dagen og der var over 20 mennesker der havde arbejdet med at få projektet op og stå.


Introvideoen til DM i Star Trek 2005

DM i Star Trek - 2005

Den 29. oktober 2005 gik dørene igen op for et DM – denne gang det 9. i rækken. Igen i år, var der masser af mennesker og en dag fyldt med underholdning.

Temaet var i år sat til Las Vegas. Det betød et roulettebord og to stk. Black Jack borde. De var åbne et par gange i løbet af dagen og var meget velbesøgte – måske især fordi det var helt gratis at spille. Alle der havde forhånds tilmeldt sig, fik udleveret chips til at spille for, så alle kunne få en sjov oplevelse.

Traditionen tro, var der også i år et par publikums quizzer, med muligheden for at vinde præmier. Den første quiz var film quiz, med en masse klip. Den var ikke så nem, adskillige blev set med ansigts udtrykket: ”Jeg-ved-godt-hvad-det-er-for-en-film-men-jeg-kan-ikke-huske-navnet!” Men bortset fra det, er det jo altid lidt sjovt at se hvad man kun huske i en sådan quiz.

Dagens anden quiz var rigtig meget svær. Faktisk lidt for svær, hvis man spurgte deltagerne. Her skulle der gættes årstal, ud fra en begivenhed. Det voldte en del besvær, men det er nu heller ikke nemt at huske det var i 1963 at Danmark vandt sit første melodi Grand Prix.

I år var underholdningen anderledes end før. 9 friske (næsten) unge mennesker stillede op med sang og musik, i noget der bedste kan beskrives som interessant. Det var ikke just skønsang, men nogle dejlige tekster, som der blev skrålet til. Du kan læse teksterne og synge med på dem, hvis du skulle have lyst. De er i en boks her på siderne. Afslutningen på underholdningen var TrekBoys. 5 drenge i smuk udklædning stillede op til et medley fra Village People. YMCA vil for altid have en ny betydning, for de godt 100 mennesker der overværede den optræden.

Som noget helt nyt, havde vi i år hyret en kok, der lavede maden til os. Det var en stor succes, som helt klart vil blive gentaget igen. Lasagnen var en klassisk norditaliensk opskrift og der var rigeligt af den. Vi håber at vi igen næste år kan overtale Kim til at gentage det igen.

Året skriftlige prøve i Star Trek bød på en noget nemmer test end før. Årets bedste besvarelse var den tidligere Danmarks Mester Henriette fra Fyn, der fik 60 rigtige ud af 60 spørgsmål. Men Henriette kunne ikke stille op grundet reglerne for DM, der siger at har man vundet 3 gange i træk, så skal man holde pause. Så Henriette sad over og den bedste i år havde 59 rigtige svar. Det var Jonas fra København. Han kom op og side sammen med Tommy, Sandie, Bjarne og Eva. Jonas var meget suveræn, og kampen om hvem der skulle kæmpe mod ham i 2. rund var meget tæt mellem Tommy og Sandie. Det var første efter sidste omgang spørgsmål at det blev afgjort - indtil da, havde de to ligget lige.

Jonas kunne uden at ryste på hånden svare på langt de fleste spørgsmål, uanset hvor nemme eller svære de var. Det skal her nævnes at han har været med i mange år, med en 1. plads og tre 2. pladser. Så det var en svær modstander at være oppe i mod. I anden runde var det Tommy som skulle yde modstanden og Tommy gjorde hvad han kunne. Men i sidste ende var der ikke noget at gøre for Tommy, der blot måtte se til at Johan trykkede sig ind først.

Retfærdigvis skal det jo siges at alene det at komme med i toppen og komme op og side i slutrunden som en af de fem er en kæmpe bedrift – der kræver at man husker rigtig godt, hvad man her set – for det er jo de mest underlige spørgsmål der stilles.

Publikum blev heller ikke i år snydt for en masse præmier. Konstant blev der delt præmier ud. I år var der amerikansk lotteri om gave kort til DVD film, hvor den heldige kunne gå derfra med gavekort på 1000 kr. Det blev også til et gavekort på 500, på 300 og på 200 kr.

- André Stæhr
Artiklen har været bragt i Subspace, 2005


banner_AS

banner#1

dm_Logo_WEB_AS

dm-poster#1

Al grafik til DM i Star Trek 2005 er udført af Michael S. Múller

Se alle DM plakaterne her